DOGAĐAJI/ NOVOSTI

HODAJ SAMOUVERENO UZ BIOTEN

HODAJ SAMOUVERENO UZ BIOTEN

Beograd, 1. april 2016 - U prirodnom okruženju i prijatnoj atmosferi Botaničke bašte, kompanija Sarantis sa svojim brendom Bioten, pokrenula je kampanju „Walk Tall“, koja za cilj ima da inspiriše i osnaži žene, a njihovo samopouzdanje izdigne na najviši nivo. Pored globalne kampanje, Bioten je osmislio i organizovao i nagradni konkurs u kojem će samouverene pripadnice lepšeg pola koje su zadovoljne sobom moći da budu primer onima kojima su pomoć i oslonac potrebni kako bi povratili izgubljeno samopouzdanje.

Naime, sve dame koje žele da učine dobro delo i isticanjem svoje prirode i ženstvenosti budu inspiracija nekome drugim ženama, moći će to da učini na sajtu www.walktall.rs, na kojem će postaviti svoj selfi video na kojem će prikazati kako hodaju podignute glave, pokazujući svoju ženstvenost i autentičnost. Svaki video biće pregledan i ocenjen, a najkreativniji i najbolji biće nagrađeni.

Nagrade poput Bioten korpi sa proizvodima za negu lica i tela, bicikli, opuštajući vikendi za dve osobe na Mećavniku, kao i produženi vikend u SPA centru Solaris u Vrnjačkoj Banji, tokom kojeg će dobitnice moći da učestvuju u specijalnom programu „Intermezzo for you“, osmišljenom od strane Beogradske otvorene škole, a koji objedinjuje negu tela i duha, čekaju najmaštovitije i najinspirativnije učesnice konkursa.

Kreiranjem jedinstvenog Walk Tall lanca u kojem će se naći veliki broj video klipova samopouzdanih žena, Bioten želi da  istakne važnost unutrašnje lepote i prirodne snage koju svaka žena poseduje, a koju je, možda, nesvesno zapostavila.

Back
Bore su pokazatelj Vaše sreće!

Bore su pokazatelj Vaše sreće!

Imajte u vidu da pored toga što tokom godina starimo i naša ličnost  postaje zrelija. Sredovečna žena najčešće ima porodicu, ostvarila je svoje profesionalne ciljeve, voljena je i voli, nekom je inspiracija i sasvim sigurno našla je svrhu svog života. Da skratimo priču, ona zna šta žel! Dovoljno razloga za ženski šarm i sreću. Ono što je sasvim sigurno je da kako starimo bolje poznajemo sebe i svoje potrebe i želje, a to nas čini srećnim! Kao i naša ličnost i naša koža prolazi kroz ovo zanimljivo putovanje i menja se tokom godina.

Ukoliko uzmemo u obzir da život uvek teče napred, uprkos godinama, mladost je samo mali deo života. Svaka žena treba da zaboravi na očekivanja koja drugi imaju od nje i da se fokusira na to da se ona oseća dobro. To je pravi put da istinski bude srećna, lepa i zdrava!

Back
Kreme protiv bora: Kada je vreme da ove kreme postanu sastavni deo mog nesesera?

Kreme protiv bora: Kada je vreme da ove kreme postanu sastavni deo mog nesesera?

Imajte u vidu da je svaka žene drugačija! Dermatolozi i kozmetolozi savetuju da pristup kod svake žene treba da bude individualan. Npr. žene pušači, one koje ne spavaju dovoljno ili one koje su konstantno izložene suncu imaju veće šanse za pojavu ranih bora. Suprotno njima, kod žena koje imaju izbalansiranu ishranu, spavaju dovoljno, ova šansa je znatno manja.

Drugi važni faktori jesu vežbanje i svakako „geni“. Generalno, pravo vreme kada treba krenuti sa upotrebom krema protiv bora, kao i proizvoda koji sadrže antioksidanse je 30+. Ukoliko je Vaša koža prilično elastična i sjajna, možete krenuti sa korišćenjem ovih proizvoda i nešto kasnije, od 35 godine.

Dodatni saveti protiv bora

 • Povećajte unos vode (oko 1,5 litar dnevno)
 • Ishrana treba da bude uravnotežena i bazirana na vlaknima, voću i povrću (5 punih obroka dnevno)
 • Spavajte dovoljno (7- 8 sati na dan)
 • Vežbajte redovno (minimum 4 puta nedeljno)
 • Koristite kreme sa zaštitnim faktorom, bez obzira na godine ili sezonu

Back
Čišćenje lica: Koliko je to zapravo važno!

Čišćenje lica: Koliko je to zapravo važno!

Zašto je čišćenje lica neophodno?

Nega lica bez prethodnog čišćenja je nezamisliva! Svrha ovog procesa je da se sa lica uklone sve nečistoće: šminka, mrtve ćelije, prljavština, bakterije i dnevno zagađenje. Takođe, na ovaj način sprečava se pojava bora, akni i drugih nepravilnosti. Čišćenjem lica otvaraju se pore i na taj način je koža adekvatno pripremljena za nanošenje proizvoda za negu! Zato uradite čišćenje lica uvek pre nanošenja hidratantne ili kreme protiv bora. Kozmetičke kreme imaju najveću efikasnost kada su pore otvorene! One će nahraniti Vašu kožu i pomoći joj da zablista!

Saveti

 • Umivajte se toplom vodom, a završno ispiranje uradite sa hladnom vodom. Topla voda otvara pore, dok hladna voda jača elastičnost kože.
 • Operite ruke pre umivanja.
 • Nakon korišćenja proizvoda za čišćenje lica, nanesite hidratantnu kremu.
 • Sačekajte 10 do 15 minuta pre nanošenja šminke.
 • Koraci za pravilno i kompletno čišćenje i negu lica jesu: čišćenje - piling - hidratacija - nega protiv bora.
 • Nemojte čistiti lice ukoliko primetite neke iritacije.
 • Lice obrisati lagano, pomoću peškira, tapkanjem.

 

Back